top of page

Hempeä joulupaketti

Olen useana vuonna halunnut neuloa sukkia lapsille, mutta koska itse kuulun suvussamme sinne nuorimpiin, ei juurikaan ole ollut ketään, kenelle niitä tehdä. Kaksi vuotta sitten jouluna tein kuitenkin kummini erittäin tomeralle 5-vuotiaalle tyttärelle pehmeän joulupaketin ja samalla sain itseasiassa hyödynnettyä lankavarastojani. Kuulemma nämä pitsiset lahjat ovat olleet kovassa käytössä, mikä on tietysti mukava kuulla.


Ensiksi neuloin polvenylisukat ala-asteella ostamastani (puhutaan siis n. 10 vuodesta!) lappapuuron värisestä langasta. Ihan loppuun en lankaa siltikään saanut, sillä sitä on vieläkin jäljellä... Sukkamallina jälleen melko yksinkertainen, sillä yksinkertaisuushan on kaunista. Sukkien pitsikohta tehdään kavennuksilla ja langankierroilla sekä välillä takana pohkeen kohdalla kavennellaan, muuten tikutetaan sileää menemään. Mielestäni tämä sukkamalli on siitä ihana, että se menee niin arkikäytössä kuin vaikka talvella juhlissa.

Polvenylisukat 5-vuotiaalle

lanka: 7 veljestä

2o2n joustinneule, ohjeenmukainen pitsikuvio, vahvistettu kantapää, sädekavennus

ohje: Minna Metsänen, Novitan sukkalehti j. ylipolvensukat

Toisena puikoilla päätyi pitkästä aikaa lapaset! Harmaan ja vaaleanpunaisen ollessa lyömätön yhdistelmä, otin lapasiin langaksi ihan jo käytännönkin syistä tummanharmaan seiskaveikan. Lapasia en ollut vuosiin tehnyt (enkä näidenkään jälkeen ole tainnut tehdä kuin yhdet) mutta hyvinhän se sujui. Aivan kuin nirkkoreunaisissa sukissakin, myös nirkkoreunaiset lapaset on helppo sujauttaa käsiä lämmittämään.

Pitsilapaset nirkkoreunalla

koko: 5-vuotiaalle

lanka: 7 Veljestä grafiitinharmaa

ohje: Novitan lapaslehti, Kaisu Haverinen, 13. Pitsilapaset nirkkoreunalla

Kaksion intohimoista sisustamista ja design-haaveilua, käsillä tekemisen iloa, sukkatehtailua ja välillä jopa pullan tuoksua - unohtamatta vuoden parasta aikaa: Joulua! Tervetuloa seuraamaan elämää Napapiirin naapurissa.

​

From here you can find our two-room flat and my design-cravings, handicraft & gift ideas and sometimes even recipes for oven-fresh pastries. And let's not forget the Christmas! Welcome to see the life from right next to Arctc Circle! 

CATEGORIES
No tags yet.
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
#HASHTAGS
INSTAGRAM | ANNIINASIM
ANNIINA | 22 | ROVANIEMI, FIN

ANNIINASIM

POSTS
bottom of page